Klankschaal Massage Almere

Wat is een klankmassage

Ons lichaam is een ingenieus systeem dat allerlei indrukken vanuit de omgeving opvangt en verwerkt. Dit doet het zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Hier mogen wij trots op zijn.

70% van ons lichaam bestaat uit water, net als de oppervlakte van onze aarde. Het oppervlak van de aarde bestaat namelijk ook voor 70% uit water. Water bestaat uit 2 atomen waterstof en 1 atoom zuurstof (H2O). De frequentie en de manier waarop deze atomen ten opzichte van elkaar trillen maakt dat water, water is. Juist deze trilling is belangrijk voor de klankmassage. Gewrichten, ingewanden en organen, kortom alles in ons lichaam en ook daarbuiten heeft zijn eigen trilling. Een optimaal functionerend lichaam “verteerd” al onze indrukken. Zowel fysiek als mentaal trilt ons lichaam dan weer in originele staat. Soms lukt dat niet of niet helemaal. Opgenomen indrukken blijven dan achter in ons “systeem”.

De trillingen van de klankschalen worden via ons gehoor als klank en via trilling door ons lijf opgenomen. De trillingsfrequenties van de klankschalen komen overeen met de verschillende onderdelen van ons lichaam en ondersteunen daarmee het “verteringsproces”. Wie wel eens een kiezel in een vijver gegooid heeft, zag dat na verloop van tijd de vijver weer kalm en “stil” werd. De kiezel zou je kunnen zien als de klank. Door trilling en klank ontstaat diepe ontspanning, daardoor zal ons lichaam de balans opnieuw ervaren.